...

Staanplaats camping Gardameer

Bekijk het totale aanbod van campings met staanplaatsen!

Gardameer camping staanplaats – waaruit bestaat het aanbod?

Camping Gardameer staanplaats? Of je nu met je tent, caravan, camper of vouwwagen op pad gaat, een staanplaats vinden op een camping aan het Gardameer is met onze handige zoekfilters een fluitje van een cent! Wil je zon, schaduw, een mooi uitzicht, elektriciteit, een waterkraantje, privacy of juist een staanplaats waar je makkelijk contact maakt met de buren? Alles is mogelijk met op de onderstaande Gardameer campings met staanplaats.

Je haakt de caravan of vouwwagen achter je auto, propt de tent en slaapzakken in de kofferbak, of je maakt je camper startklaar. En dan? Op vakantie naar jouw ideale camping aan het Gardameer met staanplaats. En het leuke is, je kunt elke dag aankomen en vertrekken – hoe fijn is dat? Onderaan de pagina vind je meer informatie met o.a. een overzicht van de top 5 campings met grote staanplaatsen, de leukste kleine campings met staanplaatsen & mooiste campings om te verblijven met een camper. Laten we snel beginnen!

Zoek jouw camping met staanplaats aan het Gardameer!

35 campings gevonden

- Alle -
Kant Gardameer
- Alle -
Plaats
- Alle -
Omvang camping
Type campings
Alle
Afstand tot plaats
Waterpret
Type strand
Aantal Sterren
Populaire filters

Ben je op zoek naar een een camping in een specifieke plaats? Wij hebben speciaal hiervoor verschillende blogs geschreven waarin wij de leukste campings per plaats bespreken. Denk aan “Bardolino campings“, “campings Lazise“, “campings Peschiera del Garda” “San Felice del Benaco campings” en ook aan de andere kant van het Gardameer een overzicht met campings in Salo!

Camping Gardameer grote staanplaatsen

Gelukkig bieden veel campings de mogelijkheid om met je eigen tent, camper of caravan te komen, toch zijn er ook veel campings met kleine staanplaatsen. Op deze (grote) campings is vooral het parkeren van je eigen camper of caravan lastig, laat staan om daarnaast ook nog eens de auto erbij te parkeren. Speciaal hiervoor zijn wij op onderzoek uitgegaan en hebben de leukste campings met grote staanplaatsen aan het Gardameer geselecteerd.

We hebben uitsluitend campings uitgekozen met staanplaatsen van minimaal 110 m2 en geven je daarbij ook het aantal toerplaatsen in totaal. Ook hebben we gekeken naar de kwaliteit van faciliteiten, voorzieningen en natuurlijk moet er zowel voor jong als oud genoeg te doen zijn. Let erop dat je bij deze campings de grootste staanplaatsen uitkiest, deze worden meestal “xl” “xxl” of “superior” genoemd. Hieronder vind je de top 5 campings met grote staanplaatsen Gardameer: 

Top 5 camping Gardameer grote staanplaatsen

 1. Camping Baia Verde
  → Heeft 230 staanplaatsen met een omvang tot 180m2
 2. Camping Europa Silvella
  → Heeft 200 staanplaatsen met een omvang tot 135m2
 3. Camping Piantelle
  → Heeft 130 staanplaatsen met een omvang tot 120 m²
 4. Camping Lido
  → Heeft 450 staanplaatsen met een omvang tot 110m²
 5. Camping Piani di Clodia
  → Heeft 850 staanplaatsen met een omvang tot 110 m²

Kleine camping Gardameer staanplaats

Ben je gek op kamperen en op zoek naar dat gemoedelijke sfeertje? Kijk dan eens naar de kleine campings aan het Gardameer met een staanplaats! Op bepaalde campings kan het behoorlijk druk zijn, vooral op de grotere campings – een kleinschalige camping is dan een uitstekend alternatief. Deze campings hebben vaak rond de 200 toerplaatsen en elk hun eigen unieke karakter. Sommige zijn simpel en knus, andere weer wat luxueuzer met extra voorzieningen zoals een zwembad of een restaurant. Maar één ding is zeker: overal geniet je van de hartelijke sfeer, kleinschaligheid, rust en natuur.

Wat ook een leuk feitje is bij kleine campings aan het Gardameer met staanplaats is dat veel van deze bestemmingen familiebedrijven zijn. Ze delen met enthousiasme hun kennis over de omgeving, waardoor je als gast echt persoonlijke en bruikbare tips krijgt. Deze hartelijke benadering draagt bij aan een ontspannen en persoonlijke sfeer, een aspect dat wij absoluut niet mogen vergeten (en wat wij altijd erg hebben kunnen waarderen).

Dus, als je een gezellige, kleine camping aan het Gardameer zoekt met staanplaats kun je of de filters hierboven gebruik of de onderstaande top 5. In deze top 5 kleine campings met staanplaats hebben we een variatie gemaakt van “kleine kleine” campings en iets kleine campings die net iets groter zijn. Ook worden ze allemaal goed beoordeeld en geven we je daarnaast het aantal toerplaatsen inclusief de omvang erbij. Succes!

Top 5 kleine campings Gardameer staanplaats

 1. Le Palme Camping & Village
  → Heeft 150 staanplaatsen met een afmeting van 80m2
 2. Camping La Rocca Manerba
  → Heeft 200 staanplaatsen met een afmeting van 80m2
 3. Camping Serenella
  → Heeft 250 staanplaatsen met een afmeting van 70m2
 4. Camping Wien
  → Heeft 100 staanplaatsen met een afmeting van 75m2
 5. Camping Gasparina
  → Heeft 350 staanplaatsen met een afmeting van 50 – 80m2

Camping Gardameer staanplaats camper

Ga je deze zomer met de camper op pad en zoek je een staanplaats bij het Gardameer? Super keuze! Met de camper rond dit Italiaanse meer trekken is echt fantastisch. En weet je wat zo bijzonder is aan het Gardameer? Elke hoek biedt iets nieuws en zorgt voor heerlijke variatie. Wat dacht je ervan om deze variatie te omarmen door verschillende campings aan te doen die ook plek hebben voor jouw camper?

De vraag is nu: ga je het hele meer rond, of pik je er een paar mooie plekjes uit? Jij hebt het voor het zeggen! Dus, ben je van plan om deze zomer met je camper naar het zuiden te cruisen voor een heerlijke vakantie aan het grootste meer van Italië? Dan hebben wij alvast de vijf tofste camperplaatsen rondom het Gardameer voor je uitgezocht!

Top 5 camperplaatsen Gardameer

 1. Camping Baia Verde
  → Heeft 230 staanplaatsen met een omvang tot 180m2
 2. Camping Lido
  → Heeft 450 staanplaatsen met een omvang tot 110m²
 3. Camping Europa Silvella
  → Heeft 200 staanplaatsen met een omvang tot 135m2
 4. Camping Piantelle
  → Heeft 130 staanplaatsen met een omvang tot 120 m²
 5. Camping Serenella
  → Heeft 250 staanplaatsen met een afmeting van 70m2

Camping Gardameer staanplaats tent

Kamperen op een vakantiepark aan het Gardameer, dat is toch wel een beetje de nationale hobby veel Nederlanders. Elk jaar gaan we er weer op uit met onze tenten op zoek naar een mooie staanplaats aan het Gardameer. Het grote voordeel is dat bijna alle campings aan het Gardameer wel een mogelijkheid bieden om met je eigen tent te komen kamperen. Wil je zeker zijn van een staanplaats voor jouw tent, vooral in het drukke hoogseizoen, dan is vooraf reserveren slim.

En waarom zou je niet boeken via een reisorganisatie? Het kost vaak net zoveel als direct bij de camping reserveren. Het grote voordeel van boeken via een reisorganisatie? Het is vaak veel makkelijker. Alles in het Nederlands, geen gedoe met buitenlandse betalingen en dat allemaal zonder extra boekingskosten. En wil je jouw tent staanplaats op een camping aan het Gardameer net even dat beetje meer luxe en comfort geven? Boek dan een camping met privé-sanitair bij de staanplaatsen! Steeds meer campings bieden dit aan, hierbij heb jij jouw eigen toilet, douche en wastafel, soms zelfs met extra luxe zoals verwarming of een wasmachine. En zeg nou zelf, meer privacy en comfort, wie wil dat nou niet tijdens het kamperen?

Wanneer je nieuwsgierig bent naar de beste campings, ben je wellicht ook wel benieuwd naar de beste luxe campings, de mooiste campings of de leukste grote campings aan het Gardameer.

Mooiste camperplaats Gardameer

Een van de mooiste camperplaats aan het Gardameer heeft toch wel Camping Baia Verde met de zogeheten “natural green XL staanplaatsen” met een omvang van maar liefst van 100-180m2! Deze camperplaatsen zijn groot en tegelijkertijd wordt je volledig ondergedompeld in de natuur. Hier voert de rustige omgeving de boventoon met een directe toegang tot het strand en het meer. Ook Camping Lido heeft in onze ogen één van de mooiste camperplaatsen aan het Gardameer, met o.a. plaatsen direct aan het meer… schitterend!

Mocht je wellicht ook benieuwd zijn naar de campings Gardameer westkant of campings zuiden Gardameer? Bekijk dan ook zeker dit artikel waarin we de leukste, beste en mooiste campings uitlichten inclusief de beste deals!

Andere veel gelezen blogs

Campings Bardolino

Campings Lazise

Campings Limone Sul Garda

Campings Moniga del Garda

Campings noordkant

Campings Peschiera

Campings San Felice del Benaco

Campings Sirmione

Campings westkant

Campings zuiden