...

Camping zonder badmuts Italië

Top 3 campings Gardameer zonder badmuts

Wanneer je benieuwd bent naar welke top campings er nog meer aan het Gardameer te vinden zijn, hebben wij een handige tip: Gebruik onze handige filters en kies uit meer dan 60 campings aan het Gardameer. Zoek jouw camping en boek via de goedkoopste aanbieders!

Badmuts verplicht in Italië

In veel Italiaanse zwembaden, waaronder die op campings, is het dragen van een badmuts verplicht. Toch is het best opvallend dat veel campings in Italië de regel hebben om een badmuts te dragen, maar deze niet altijd strikt handhaven. De Gardameer campings waren de eerste plekken in Italië waar het dragen van een badmuts langzaam steeds minder streng gehandhaafd werd.

Vooral bij kinderen leidt dit tot een hele organisatie. Stel je voor, elke keer als ze het zwembad in- en uitgaan, moeten ze die badmuts op- en afzetten. Als dat een keer of tien per middag gebeurt, wordt het al snel een vervelende routine, zowel voor de kinderen als voor de ouders. Daarom kiezen sommige campings ervoor om een ontheffing aan te vragen, zodat hun gasten niet gebonden zijn aan deze regel. Daarbij komt dat op veel campings in Italië het gros van de gasten bestaat uit Nederlanders en voor veel van hen is het een reden om niet voor een bepaalde camping te kiezen wanneer het verplicht is om een badmuts te dragen.

Ook raden we je aan om Toscane-campings.nl te raadplegen wanneer je zo voordelig mogelijk jouw camping in deze regio van Italië wil boeken. Zij hebben voor alle campings een review gemaakt inclusief unieke informatie en een overzicht met de goedkoopste aanbieders. Zo voorkom jij dat je te veel betaalt!

Camping Gardameer zonder badmuts

Het Gardameer is de populairste regio om te kamperen in Italië voor Nederlanders, Duitsers en Belgen. In deze landen is het meestal niet gebruikelijk om in het zwembad een badmuts te dragen en dat weten de campings rond het Gardameer ook. Daarom hebben veel campingeigenaren jaren geleden besloten om de badmuts in de ban te doen, waardoor het tegenwoordig op veel plekken niet meer verplicht is.

Het vinden van een camping aan het Gardameer zonder badmuts is tegenwoordig dus een stuk makkelijker dan het jaren geleden was. Om jou hierbij op weg te helpen hebben wij de 5x beste campings Gardameer zonder badmuts voor je op een rijtje gezet:

Beste 5-sterren campings Gardameer

Hierboven beschreven wij twee 5-sterrencampings, echter zijn er meer rondom het Gardameer die we je niet willen onthouden, wellicht zit er iets leuk voor jou bij!

TIP: Camping Bella Italia

Camping Lago Maggiore zonder badmuts

Helaas gaat dit niet op voor campings Lago Maggiore zonder badmuts, in deze omgeving zijn campingeigenaren (nog) niet zo ver op badmutsen af te schaffen. Voor deze campings staat de hygiëne nog altijd hoog in het vaandel, zo hoog dat er nog altijd weinig campings aan het Lago Maggiore zonder badmuts zijn. Toch benieuwd waaruit het camping aanbod bestaat hier?

Bekijk dan hieronder het aanbod van de populairste campings bij Lago Maggiore. Wil je toch verblijven op een camping in Italië zonder badmuts kies dan voor een camping aan het Gardameer (waar het aanbod het grootst is).

Camping Toscane zonder badmuts

Je bent op zoek naar een Camping Toscane zonder badmuts? Dan hebben wij goed en slechts nieuws: het goede nieuws is dat er een aantal campings zijn waar een badmuts niet verplicht is, echter is het bij de meeste campings in Toscane wél verplicht.

Desondanks hebben wij paar leuke en uitstekend beoordeelde campings in Toscane zonder badmuts voor jou op een rijtje gezet. De top 3 van deze campings behoren overigens ook tot de beste en meest populaire campings in Italië. Dit zijn de top 5 campings Toscane zonder badmuts:

Genoeg campings om uit kiezen

Italië, bekend om zijn heerlijke keuken, pittoreske dorpjes en prachtige landschappen, is ook een fantastische bestemming voor kampeervakanties, en gelukkig zijn er genoeg campings waar je geen badmuts hoeft te dragen. Als je eens online zoekt, zul je zien dat veel kampeersites de optie bieden om te filteren op ‘campings zonder badmuts‘ – neem gerust een kijkje. Of je nu een idyllische plek aan het Gardameer zoekt of liever verblijft op een levendige camping aan zee in Toscane, de keuze is reuze!

Veel van deze campings hebben prachtige zwembaden waar je zonder badmuts mag zwemmen, en bieden allerlei activiteiten, van waterpret tot avondentertainment. Ze zijn vaak ook perfect voor gezinnen, met faciliteiten zoals kinderspeelplaatsen, waterparken en ondiepe kinderbaden. In Italië vind je dus genoeg campings waar je vrij kunt zwemmen zonder je zorgen te maken over een badmuts. Op deze pagina vind je per regio de beste campings in Italië zonder badmuts om je op weg te helpen, succes!

Misschien ben je specifiek op zoek naar campings aan het Gardameer gelegen in een bepaalde omgeving. Dan hebben wij goed nieuws, want speciaal hiervoor hebben wij artikelen geschreven met de top 10 Campings Gardameer westkant10x leukste campings in het zuiden zuiden & leukste campings aan de noordkant. Veel lees plezier!

Andere veel gelezen blogs

Beste campings

Camping met hond

Camping met zandstrand

Campings Gardameer met zwembad

Campings Italië zonder badmuts

Campings met glijbanen

Campings met staanplaats

Glamping aan het Gardameer

Goedkope campings

Grote campings

Kamperen Gardameer

Kindercamping Gardameer

Kleine campings

Leuke campings

Luxe campings